Konferencje:

www.kul.pl/kulmaul

• 2-3 kwietnia 2017r. - Konferencja ,,Pieniądz gotówkowy czy bezgotówkowy? Perspektywa Polski i Niemiec" organizowana wraz z Instytutem Ekonomii i Zarządzania KUL oraz Studiami Europejskimi Uniwersytetu w Bremie. Konferencja organizowana w ramach projektu ,,Nowe wyzwania w sferze monetarnej z perspektywy Polski i Niemiec" współfinansowanego przez Fundację Współpracy Polsko-Niemieckiej.

www.kul.pl/cel-i-tematyka-konferencji,art_70012.html

• 20 października 2017r. - Seminarium ,,Nowoczesna gospodarka pasieczna z wykorzystaniem pożytków z roślin ogrodniczych" organizowana wraz z Krajowym Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie oraz Zespołem Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli.

• Planowana 18-19 listopada 2017r. - ,,Konferencja Metodyczna dla nauczycieli i entuzjastów języka hiszpańskiego EXPERTOS ELE 2017" organizowana wraz z Szkołą Języka Hiszpańskiego DIALOGO, KUL i ESPADRILL.

• Planowany 22-25 listopada 2017r. - Miasto Kultury - III Kongres Dydaktyki Polonistycznej ,,Polonistyka i świat wartości. Edukacja polonistyczna jako wartość". Współfinansowany przez Gminę Lublin. Promocja Województwa Lubelskiego podczas wydarzenia.

Konkursy:

www.kul.pl/kulmaul