Braterstwo Krwi

Nie musisz być lekarzem, żeby ratować życie - wystarczy oddać krew!

Uczelniany Samorząd Studentów KUL, Fundacja Rozwoju KUL i Wojskowe Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Lublinie zapraszają na akcję pod nazwą ,,Braterstwo Krwi". Zapraszamy 21 kwietnia 2020 r. (wtorek) w godzinach 09:00-14:00 do Atrium Collegium Norwidianum. Dodatkowo, w trakcie wydarzenia na stoisku NZOZ Poradni Zdrowia KUL będzie możliwość bezpłatnego zmierzenia ciśnienia tętniczego i poziom cukru we krwi.

Braterstwo Krwi

2020-03-10

Gra planszowa "Uniwersytet"

uniwersytet_logo_gry

,,Uniwersytet” to planszowo-karciana gra towarzysko-edukacyjna. Jej motywem przewodnim było upamiętnienie 100. rocznicy rozpoczęcia działalności Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II. Uczelnia jest równolatkiem odrodzonej Rzeczypospolitej Polskiej.

W ramach obchodów Jubileuszu Niepodległości oraz stulecia Uniwersytetu zapraszamy w podróż po historii KUL i Lublina, opartą na źródłach historycznych i okraszoną elementami akademickiej codzienności.

Uczestnicy gry wcielą się w studentów KUL z okresu II Rzeczypospolitej. Spróbują odnaleźć własną drogę do osiągnięcia upragnionego celu – uzyskania wyższego wykształcenia. Podczas rozgrywki będą zmagać się z rozmaitymi przeciwnościami, wezmą udział w przedwojennym życiu akademickim i staną się świadkami ważnych wydarzeń z dziejów Uniwersytetu oraz Miasta.

Więcej o grze na stronie http://kandydat.kul.pl/kul-gra/

Gra ,,Uniwersytet" do kupienia w Księgarni Fundacji Rozwoju KUL (Al. Racławickie 14, 20-950 Lublin, Collegium Jana Pawła II, parter) oraz na www.kul.com.pl

Sponsorem Głównym gry ,,Uniwersytet" jest Lubelski Węgiel ,,Bogdanka" S.A.

bogdanka_logo

2019-10-16

Miejsca przyjazne studentom KUL

Drodzy Studenci,

Serdecznie zachęcamy do złożenia deklaracji wyboru lekarza rodzinnego oraz pielęgniarki w Poradni Zdrowia KUL (budynek Collegium Jana Pawła II, parter). Miejscem Państwa studiów jest Lublin i dlatego tak istotnym jest, aby opiekę medyczną mieli Państwo jak najbliżej miejsca przebywania.

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą usług Poradni Zdrowia KUL na stronie internetowej www.przychodniakul.pl Znajdą tam Państwo wiele przydatnych informacji, najświeższe aktualności i wskazówki dotyczące lokalizacji. W celu prawidłowego wypełnienia deklaracji i jej złożenia zapraszamy do rejestracji Poradni Zdrowia KUL.

Gorąco zapraszamy również do odwiedzenia miejsc przyjaznych studentom KUL, a są nimi księgarnia (parter w Collegium Jana Pawła II) i barek studencki NO LOGO (Gmach Główny) prowadzone przez Fundację Rozwoju KUL.

Z pozdrowieniami

Zarząd Fundacji Rozwoju KUL