Miejsca przyjazne studentom KUL

Drodzy Studenci,

Serdecznie zachęcamy do złożenia deklaracji wyboru lekarza rodzinnego oraz pielęgniarki w Poradni Zdrowia KUL (budynek Collegium Jana Pawła II, parter). Miejscem Państwa studiów jest Lublin i dlatego tak istotnym jest, aby opiekę medyczną mieli Państwo jak najbliżej miejsca przebywania.

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą usług Poradni Zdrowia KUL na stronie internetowej www.przychodniakul.pl Znajdą tam Państwo wiele przydatnych informacji, najświeższe aktualności i wskazówki dotyczące lokalizacji. W celu prawidłowego wypełnienia deklaracji i jej złożenia zapraszamy do rejestracji Poradni Zdrowia KUL (budynek Collegium Jana Pawła II, parter).

Gorąco zapraszamy również do odwiedzenia miejsc przyjaznych studentom KUL, a są nimi m.in. księgarnia i punkty xero oraz barek studencki NO LOGO w Gmachu Głównym, prowadzone przez Fundację Rozwoju KUL.

Z pozdrowieniami

Zarząd Fundacji Rozwoju KUL

2017-09-21

Employment Bridge to the future

Fundacja Rozwoju KUL realizuje projekt „Employment Bridge to the future” w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, Oś priorytetowa IV Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa, Działanie 4.3 Współpraca ponadnarodowa.

Projekt realizowany jest w partnerstwie z:  Fundacją POMOST,  Miastem Zabrze,  Stowarzyszeniem „Saint Luke's Support Association”, Fundacją Münchner Zentralstelle für Straffälligenhilfe.

Okres realizacji: czerwiec 2017 – grudzień 2019

Cel główny

Wdrożone nowatorskie i kompleksowe rozwiązanie z zakresu aktywizacji zawodowej: Employment Bridge Model oraz 4 moduły wspierające dzięki współpracy z partnerami zagranicznymi - przez 16 NGO jako Społeczne Ośrodki Readaptacyjne SOR na podstawie franczyzy społecznej - umożliwiające zwiększenie efektywności aktywizacji zawodowej osób długotrwale bezrobotnych o niskich kwalifikacjach zawodowych po konflikcie z prawem karnym (więźniowie) do XII.2019.

loga_unijne

2017-08-11

Akcja 1%

Drodzy Przyjaciele naszej Fundacji i Przyjaciele Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego

Jana Pawła II,

W tym roku postanowiliśmy wesprzeć Fundację im. Jacka Krawczyka, która zajmuje się niesieniem pomocy społecznej świeckim studentom Wydziału Teologii Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II. Informacje jak przyłączyć się do pomocy znajdują się w zakładce 1% dla Fundacji.

2017-01-23

"Zdrowie na co dzień" - Dni Otwarte Poradni Zdrowia KUL 2016

Poradnia Zdrowia KUL zaprasza 11-13 października 2016 r. na Dni Otwarte, w ramach których będzie można m.in.  oddać krew w ramach akcji „Braterstwo krwi”, zmierzyć poziom ciśnienia oraz cukru we krwi, a także zapoznać się z ofertą Poradni.

poradnia zdrowia KUL

2014-10-01