uniwersytet_logo_gry

,,Uniwersytet” to planszowo-karciana gra towarzysko-edukacyjna. Jej motywem przewodnim było upamiętnienie 100. rocznicy rozpoczęcia działalności Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II. Uczelnia jest równolatkiem odrodzonej Rzeczypospolitej Polskiej.

W ramach obchodów Jubileuszu Niepodległości oraz stulecia Uniwersytetu zapraszamy w podróż po historii KUL i Lublina, opartą na źródłach historycznych i okraszoną elementami akademickiej codzienności.

Uczestnicy gry wcielą się w studentów KUL z okresu II Rzeczypospolitej. Spróbują odnaleźć własną drogę do osiągnięcia upragnionego celu – uzyskania wyższego wykształcenia. Podczas rozgrywki będą zmagać się z rozmaitymi przeciwnościami, wezmą udział w przedwojennym życiu akademickim i staną się świadkami ważnych wydarzeń z dziejów Uniwersytetu oraz Miasta.

Więcej o grze na stronie http://kandydat.kul.pl/kul-gra/

Gra ,,Uniwersytet" do kupienia w Księgarni Fundacji Rozwoju KUL (Al. Racławickie 14, 20-950 Lublin, Collegium Jana Pawła II, parter) oraz na www.kul.com.pl

Sponsorem Głównym gry ,,Uniwersytet" jest Lubelski Węgiel ,,Bogdanka" S.A.

bogdanka_logo

Autor: Agnieszka Trepka