Employment Bridge to the future

Fundacja Rozwoju KUL realizuje projekt „Employment Bridge to the future” w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, Oś priorytetowa IV Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa, Działanie 4.3 Współpraca ponadnarodowa.

Projekt realizowany jest w partnerstwie z:  Fundacją POMOST,  Miastem Zabrze,  Stowarzyszeniem „Saint Luke's Support Association”, Fundacją Münchner Zentralstelle für Straffälligenhilfe.

Okres realizacji: czerwiec 2017 – grudzień 2019

Cel główny

Wdrożone nowatorskie i kompleksowe rozwiązanie z zakresu aktywizacji zawodowej: Employment Bridge Model oraz 4 moduły wspierające dzięki współpracy z partnerami zagranicznymi - przez 16 NGO jako Społeczne Ośrodki Readaptacyjne SOR na podstawie franczyzy społecznej - umożliwiające zwiększenie efektywności aktywizacji zawodowej osób długotrwale bezrobotnych o niskich kwalifikacjach zawodowych po konflikcie z prawem karnym (więźniowie) do XII.2019.

loga_unijne

2017-08-11

Miejsca przyjazne studentom KUL

Drodzy Studenci,

Serdecznie zachęcamy do złożenia deklaracji wyboru lekarza rodzinnego oraz pielęgniarki w Poradni Zdrowia KUL (budynek Collegium Jana Pawła II, parter). Miejscem Państwa studiów jest Lublin i dlatego tak istotnym jest, aby opiekę medyczną mieli Państwo jak najbliżej miejsca przebywania.

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą usług Poradni Zdrowia KUL na stronie internetowej www.przychodniakul.pl Znajdą tam Państwo wiele przydatnych informacji, najświeższe aktualności i wskazówki dotyczące lokalizacji. W celu prawidłowego wypełnienia deklaracji i jej złożenia zapraszamy do rejestracji Poradni Zdrowia KUL (budynek Collegium Jana Pawła II, parter).

Gorąco zapraszamy również do odwiedzenia miejsc przyjaznych studentom KUL, a są nimi m.in. księgarnia i punkty xero oraz barek studencki NO LOGO w Gmachu Głównym, prowadzone przez Fundację Rozwoju KUL.

Z pozdrowieniami

Zarząd Fundacji Rozwoju KUL