Drodzy Przyjaciele naszej Fundacji

i Przyjaciele Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II

Zachęcamy Państwa do wsparcia działań Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II poprzez zadysponowanie na rzecz Fundacji Rozwoju KUL (KRS 0000085223) jednego procenta swojego podatku dochodowego, wynikającego z zeznania podatkowego.

Fundacja Rozwoju KUL współorganizuje wiele wartościowych i ciekawych przedsięwzięć. Istnieje możliwość  przekazania  jednego procenta  na cel szczegółowy czyli, np.: Konkurs „Bliżej pszczół”, Kongres Ekumeniczny, Konkurs Logiczny, Konkurs Oratorski, Konkurs im. Czesława Zgorzelskiego, Zespół Pieśni i Tańca KUL lub wydarzenia  bieżące, tj. konferencje i zjazdy.

Zwracamy uwagę, że od 2019 roku będą obowiązywały nowe zasady rozliczenia na formularzach PIT-37 i PIT-38. Krajowa Administracja Skarbowa wypełni zeznanie za podatnika.

KAS przygotuje zeznanie podatkowe, które będzie do wglądu na Portalu Podatkowym. Jeśli  pomiędzy 15 lutego a 30 kwietnia 2019 roku podatnik nie zweryfikuje zeznania, zostanie ono zaakceptowane i złożone bez zmian. Warto sprawdzić zeznanie w Portalu Podatkowym by upewnić się, że w rozliczeniu jest wskazany prawidłowy cel szczegółowy 1% podatku. Podatnik będzie mógł wpisać ten cel samodzielnie.

Dziękujemy za okazaną życzliwość,

Piotr Taracha, Prezes Zarządu

Renata Horbaczewska, Wiceprezes Zarządu

Szanowni Państwo,

Istnieje możliwość przekazania  darowizn celowych na wydarzenia współorganizowane przez Fundację Rozwoju KUL. W tym celu wystarczy jedynie wybrać interesujące Państwa wydarzenie z zakładki Formy działalności i  przekazać środki na konto bankowe Fundacji Rozwoju KUL nr 03 1050 1953 1000 0090 3079 8087.

W tytule przelewu prosimy opisać, które wydarzenie chcą Państwo wspomóc (Konkurs Bliżej pszczół, Kongres Ekumeniczny, Konkurs Logiczny, Konkurs Oratorski, Leksykon Prawa Kanonicznego, Zespół Pieśni i Tańca KUL).

Darowiznę można przeznaczyć również na działalność Fundacji Rozwoju KUL. Wówczas w tytule przelewu należy podać jedynie: Fundacja Rozwoju KUL.

Serdecznie dziękujemy za Państwa wsparcie

Autor: Dawid Florczak